MONUMENTAAL HERENHUIS

MONUMENTAAL HERENHUIS

MONUMENTAAL HERENHUIS

Het bijzondere project van een verbouwd monumentaal herenhuis in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch is toegevoegd aan onze online projectlijst. De statigheid van het pand is als uitgangspunt genomen voor het ontwerp: grote kamers ontsloten via de hal maar die wel meer zon en relatie met elkaar moeten hebben. De trap naar het souterrain wordt verplaatst naar de hoofdentree zodat het souterrain meer verbonden is met de rest van het huis. En elke kamer krijgt een eigen, duidelijke functie: keuken, eetkamer, woonkamer, badkamer, atelier of slaapkamer. Grote stalen binnenpuien van bijna 4 meter hoog zorgen ervoor dat er tussen de kamers doorzichten ontstaan en dat er licht vanuit de aangrenzende ruimtes naar binnen valt. Het maakt ook dat de voorheen besloten ruimtes zich nu naar elkaar openen waardoor de hele ruimtebeleving dynamisch wordt. Bekijk hier het uitgebreide beeldverslag!
Fragment interieur