nieuwe situatie van de boerderij met erf en zwemvijver in natuurtuin
Rijksmonument
het nieuwe aanzicht van de kopgevel
door de glazen strook in het dak kan het zonlicht tot diep in de boerderij doordringen
de open schuur, het binnenerf en de boerderij vormen een robuust geheel
de stenen zijgevel is vervangen door glas voor optimaal licht binnen en optimaal zich naar buiten
de zuidgevel is open gemaakt voor optimaal licht in de boerderij
overview van de ruimtelijkheid van het interieur
het oude gebint zorgt door de natuurlijke welving in de houten onderdelen voor een warme uitstraling
de hoogte wordt geheel beleefd vanuit de zitkamer
optimaal daglicht in de boerderij door de glazen zijgevel
door een verlaagde tv-ruimte te maken kan het laaghangende markante vorkgebint worden behouden
de tv-ruimte onder het vorkgebint
keuken
schouw met keukenapparatuur met de daarachter gelegen studieruimte
doorzicht vanuit de keuken op de verlaagde tv-ruimte
keuken
oude en nieuwe elementen schuiven in elkaar
de gehele boerderij is te beleven op en vanaf de bovenverdieping
de lange vide verbindt de slaapkamer langs de badkamer en de hobbyruimte met de bergzolder
in de badkamer is de beleving van de boerderijconstructie doorgezet
het oude stalluikje geeft subtiel strijklicht op de vloer in de slaapkamer
oude en nieuwe elementen schuiven in elkaar

238 RIJKSMONUMENTALE LANGGEVELBOERDERIJ IN WALIK


Titel
Boerderij in Walik
Opdrachtgever
F. en A. Morselt
Jaar
2017
Projectsheet
download

Gallerij

Betrokken partijen

 Fotografie: René de Wit (exterieur), Inga Powilleit (interieur)

Rijksmonumentale langgevelboerderij in Walik