Keukencultuur in FORUM no. 2

De nieuwe reeks van het tijdschrift Forum (2018 – 2022) verkent de architectuur als culturele opgave. Verschillende ruimtes van het huis vormen daarin de gids. Na De Hal die maart dit jaar als eerste editie is verschenen is De Keuken is de tweede editie van de nieuwe reeks waarin met het huis als basis op zoek wordt gegaan naar de relevantie van architectuur voor het dagelijks leven.

Annemariken Hilberink heeft in De Keuken bijgedragen met het artikel Eigen Haard is Goud Waard dat vertelt over het aantreffen van oude boerenkeukens bij nieuwe opdrachten. Het verkennen daarvan, de historische specificaties van gevonden informatie en verwachtingen van nu leiden tot weloverwogen verbouwingen. Lees het artikel hieronder.

Forum wordt uitgegeven door het Genootschap Architectura et Amicitia (AetA). AetA is een genootschap voor en door architecten en aanverwante vakgebieden, om van elkaar op de hoogte te blijven en elkaar te inspireren door middel van excursies, lezingen en tentoonstellingen. Het genootschap is opgericht in 1855.

De prijs van een los nummer van het prachtige en eigenwijze magazine is 25 euro.

Iedere editie heeft een afzonderlijk formaat naargelang de ruimte die wordt besproken. Tezamen vormen tien verschillende formaten de cyclus.

De complete reeks Het Huis omvat 10 nummers en kost 200 euro.

Voor informatie: mail@aeta.nl