foto René de Wit
foto René de Wit
foto Inga Powilleit

het bureau

We zijn gepassioneerd in het zoeken naar de slimste oplossingen voor complexe opgaven

HILBERINKBOSCH architecten, opgericht in 1996 door Annemariken Hilberink en Geert Bosch, zoekt gedreven naar de slimste oplossingen voor complexe opgaven. De projecten variëren van particuliere en projectmatige woningbouw, kantoren en renovaties tot grootschalige studies. Uit de vraagstelling in combinatie met de analyse van de aanwezige kwaliteiten van de sociale, ruimtelijke en historische lading van een plek ontstaat een oorspronkelijk en nieuw plan.

Het bureau hecht veel waarde aan de dialoog met betrokken partijen voor een optimaal resultaat en ziet samenspraak als belangrijk onderdeel van het proces. Door deze benadering is gedegen ervaring ontwikkeld in processen met veel partijen.

De architectuur van HILBERINKBOSCH architecten heeft de uitstraling van herkenning door de aard van de locatie en van vervreemding door nieuwe expressie ter plaatse. Vorm, materiaal en kleur ontstaan uit het concept. De voorkeur voor het grote gebaar en de poëzie van het leven veroorzaakt robuuste architectuur met zintuiglijke beleving.

HILBERINKBOSCH architecten

 


oud medewerkers & stage

Oud medewerkers: Ton Dietvorst, Nijs de Vries, Ulaş Temel, Angelique Taks, Eskeline Ponsen, Hester van Haalen, Albert Veenstra, Roel Gevers, Iggie Dekkers, Jochem Heijmans, Jeroen Meuwissen, Inge de Jager, Bob Zanders, Arthur Klijn, Rolf van Boxmeer, Erik Pennings, Gert-Jan de Graaf, Renato Kindt.

Stagiairs: Marlieke Robbers, Joost Mathijssen, Jesse Kusters, Marthe Hoens, Glenn van de Ven, Berdie Slits, Patty van de Ven, Hans van Rijnberk, Evelien van Beek, Nicole Maurer.

fotografie

Martin Wengelaar
Maarten en Jeroen : HBa
Murphy: René van der Hulst

 

Murphy_foto Rene van der Hulst
Murphy de werkopzichter