SUSTAINABLE DEVELOPMENT

Het nieuwe jaar is begonnen en we werken flink door aan de verbouwing van een deel van de Abdij van Berne, de Holie Hub, dat een van de twaalf SDG (Sustainable Development Goals) gebouwen is in Nederland. SDG’s zijn ontmoetingsplekken om na te denken over de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Vanaf september zal de Holie Hub operationeel zijn. Een prachtige opdracht waar we dit voorjaar over zullen berichten.

Initiatiefnemer Anne-Marie Rakhorst vertelt over haar passie en beweegredenen over de Holie Hub en duurzaam ondernemen. Lees het interview van CIRCL met Anne-Marie Rakhorst op deze link.

 

Anne-Marie Rakhorst is actief betrokken bij grote maatschappelijke thema’s rondom duurzaamheid, zoals de circulaire (deel)economie en de energietransitie. In 2008 richtte ze Duurzaamheid.nl op om een podium te bieden aan een nieuwe generatie verduurzamers, die boordevol goede ideeën zitten, maar geen groot communicatiebudget tot hun beschikking hebben. Het doel is om de duurzame verandering te versnellen en anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Het platform draait daarom ook niet op een winstdoelstelling.

Anne-Marie Rakhorst, foto Vincent Boon

 

Vanuit Anne-Marie en Duurzaamheid.nl kwam ook het initiatief ‘17 doelen die je deelt’ dat ervoor wil zorgen dat iedereen de SDG’s (Sustainable Development Goals) kent die in 2015 zijn opgesteld door de Verenigde Naties.