Een zachte golf in onze tijd

‘We are impressed by the concept and beauty of your recent Barn project made with felled oak trees and want to introduce the story to our Korean readers’.

Enthousiast door de opmerkzaamheid uit Azie sturen we het gevraagde materiaal toe. Zo publiceerde het Koreaanse design blog Naver op 9 september de Zestien Eiken Schuur in een zorgvuldig gearrangeerd artikel waarin het beeldverhaal voor zich spreekt en taal beeld wordt.

Correspondent Han Ye-joon zet de Zestien Eiken Schuur in oppositie van de onlangs gebouwde NASA Mars cabine in Hudson Valley, in New York. De schuur wordt geïntroduceerd als een architectuur die volledig verschilt van de 3D geprinte NASA architectuur. Doordat mentale vermoeidheid optreedt omdat we de snelheid van technische ontwikkelingen moeilijk bij kunnen houden blijven we naar de Zestien Eiken Schuur kijken oppert de journalist, valt het op. De schuur geeft rust.

‘De architecten probeerden tijdens het bouwen niet het gewenste uiterlijk te creëren maar omarmden kalm de gegevens om te streven naar een betere harmonie. De reden dat het in het oog blijft springen zou kunnen zijn dat het resultaat een troost is voor ons hart. De atmosfeer weerspiegelt de bescheiden werkwijze van de architecten, rust lijkt te worden omarmd in de boezem van de natuur. De eenvoud veroorzaakt een zachte golf in onze tijd.

Lees het hele artikel HIER

Lees meer over het project Zestien Eiken Schuur OP DEZE PAGINA