HILBERINKBOSCH aan de A2

Afgelopen week zijn we op bureauexcursie geweest langs de snelweg A2 waar momenteel een aantal van onze projecten worden gerealiseerd. Op de route tikten we een paar mooie projecten van collega’s aan. Van het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch via de doorgezaagde bunker van RAAAF + Atelier de Lyon in Zijderveld, de locatie van onze projecten in Leidsche Rijn Centrum tot de Priorij in Maarssen. Door een file verviel als laatste locatie een bezoek aan onze woningen in Abcoude.

UPSTAIRS in Het Paleiskwartier ‘s-Hertogenbosch groeit gestaag, de zevende laag is gerealiseerd, nog drie te gaan.

Het appartementengebouw met commerciële plint zal in 2020 worden opgeleverd.

UPSTAIRS

Meer over UPSTAIRS vindt je hier.

We bezochten op weg naar Leidsche Rijn de doorgezaagde bunker ‘599’ in Zijderveld, altijd te zien vanaf de snelweg A2. Een helder en stevig project van RAAAF + Atelier de Lyon dat een bezichtiging waard is.

In Leidsche Rijn Centrum, waar we op twee locaties woningbouw realiseren, werden we opgewacht door Willem Lucassen, stedenbouwkundige bij Jo Coenen Architects & Urbanists, de supervisor van het plan. Hij gaf een fijne rondleiding, een route door diverse stadia van de nieuwe subwijk van Utrecht.

Van projecten in oprichting waaronder onze projecten…
…tot delen van het plan die inmiddels zijn gerealiseerd.

In Leidsche Rijn Centrum realiseren we het appartementencomplex Greenville. Dat doen we samen met Bedaux de Brouwer en Diederendirrix architecten.

Greenville

Meer over Greenville vindt je hier.

Het tweede plan dat we bouwen is Leidsche Rijn Centrum Oost. Dat doen we met FARO architecten, Op ten Noort Blijdesteijn architecten en OKRA landschapsarchitecten.

Leidsche Rijn Centrum Oost

Meer over Leidsche Rijn Centrum Oost vindt je hier.

Afsluitend bezochten we Buitenplaats Doornburgh in Maarssen waar we ‘Een Huis voor de Geest’ zien een expo over het werk van Dom Hans van der Laan en zijn leerling Jan de Jong, de toonaangevende architecten van de Bossche School. De priorij op Doornburgh is een indrukwekkend voorbeeld van deze architectuurstroming en hierdoor een extra bijzondere setting voor deze tentoonstelling, die tot stand is gebracht in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut en Het Nieuwe Instituut.

De Priorij van Jan de Jong

Met dank aan Hans Broekman, adjunct-directeur ontwikkeling van MeyerBergman Erfgoed Groep, de ontwikkelaar van Buitenplaats Doornburgh voor zijn rondleiding door de Priorij. Hij knipte de vrolijke foto die bovenaan dit bericht staat.

een betoverende afsluiting van de excursie