Gewonnen architectenselectie

HILBERINKBOSCH WINT ARCHITECTENSELECTIE PALEISKWARTIER

Heugelijk nieuws, de architectenselectie voor het nieuwe bouwblok in deelgebied O3 in het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch is gewonnen door HILBERINKBOSCH!

Het Paleiskwartier grenst aan de Bossche binnenstad en vormt een herontwikkeling van een oud bedrijventerrein. Het nieuwe gebied omvat 30 hectare met een capaciteit van 450.000m2 aan functies, waarvan inmiddels ruim 75% is gerealiseerd. Het Paleiskwartier nadert de laatste ontwikkelingsfase en is al voor een flink stuk herontwikkeld tot een nieuw hoogwaardig stuk centrumgebied van ’s-Hertogenbosch. Het gebied wordt gekenmerkt door een hoge dichtheid en een rijke combinatie van functies als wonen, werken, onderwijs, cultuur en horeca.

De opgave van B.V. ONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ PALEISKWARTIER voor deelgebied O3 omvat appartementen en commerciële ruimten. Ze vormt een scharnierpunt tussen het hotel, de bioscoop, de sheddaken (horeca en retail), de Jheronimus toren en de cortenstalen Ponte Palazzo brug van Benthem Crouwel. Het bouwblok ligt daarmee op een zeer markante locatie en kenmerkt zich door een hoog ambitieniveau. Dit tezamen maakt het een prikkelende ontwerpopgave. Het voorlopige schetsontwerp geeft alvast een 1e blik op de richting van het plan!

nieuws_2016_Paleiskwartier3
Een sculpturale massa met een bijzondere hoekverdraaiing
nieuws_2016_Paleiskwartier1
De plint huisvest commerciële functies met daarop diverse typen appartementen
nieuws_2016_Paleiskwartier2
Een hoogwaardige binnentuin als belangrijke ruimte binnen het ontwerp