HOLONITE WEBSITE

PROJECT KOOLHOVEN BIJ HOLONITE

Ons project Koolhoven Buiten in Tilburg is gepubliceerd – met mooie foto’s – op de website van Holonite, de grootste fabrikant van composietsteen. In hun project overzicht wordt er ruim aandacht besteedt aan dit recent opgeleverde project. Hieronder een fragment van het online artikel:

“In Koolhoven Buiten aan de westzijde van de rivier de Donge is het project Dongehof gelegen.  Triborgh Gebiedsontwikkeling heeft in samenwerking met Hilberink Bosch Architecten reeds 12 twee-onder-een-kapwoningen, 28 rij- en hoekwoningen en 8 bungalows ontwikkeld en gerealiseerd.

De diversiteit aan woningtypes en het feit dat het project gelegen is midden in een natuurgebied met verschillende uitvalswegen om de hoek maakt wonen in Dongehof tot een buitenkans. De achtertuinen van de woningen grenzen aan het natuurgebied de Donge en hiermee wonen bewoners volledig vrij in de natuur. Deze groene, weidse omgeving diende dan ook als inspiratiebron voor het project en daarom is er gekozen voor het gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen. Het project is ontworpen door Hilberink Bosch Architecten in de eigentijdse architectuur van Dongehof met veel aandacht voor details. De woningen zijn licht en zonnig en de gevels ogen speels door de verschillende metselwerkverbanden en de drie soorten bakstenen.”

Gevelfragment met kenmerkende spekbanden op de 1e verdieping
Een rijke baksteenarchitectuur uitstraling
Detail met spekbanden en raamdorpel van Holonite
Spekbanden boven en onder de kozijnen van de 1e verdieping