Karel en Jeroen op het podium

k
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Jeroen Piels en Ertuğ Çiftçi  – De kamers van Warande, 2022

De Academie voor Duurzame Gebouwde Omgeving heeft afgelopen donderdag 20 oktober in het kader van de HBO Bouw & Infra Awards de juryprijs uitgereikt aan Jeroen Piels en Ertuğ Çiftçi voor hun scriptie ‘De kamers van Warande’.

beelden: Jeroen Piels en Ertuğ Çiftçi

 

Jeroen is sinds drie weken werkzaam bij HILBERINKBOSCH, daarom willen we dit heuglijke feit graag delen. Samen met Ertuğ Çiftçi heeft hij een ontwikkelvisie neergezet waarbij mens, dier en natuur in symbiose staan met elkaar vanuit de vraag: Hoe kan architectuur op wijk- en gebouw niveau de leefomstandigheden voor dier, natuur en mens optimaliseren? Jeroen: ‘We hebben in ons project laten zien dat bij het gebruik van minder grond, toch dezelfde hoeveelheid woningen in een bepaald gebied kunt neerzetten, met dier en natuur in gedachten. Hoe dan? Daaruit is een visie gecreëerd waarin we kunnen werken naar een natuur inclusievere wereld.’

We zijn heel blij voor de jonge bouwkundigen die beiden hun weg vervolgen om architect te worden. Lees over het uitvoerig gedocumenteerde project in een artikel op De Architect, lees de scriptie op ISSUU of bekijk het filmpje op Youtube .

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Karel van Zanten – Ideal City, 2022

beelden: Karel van Zanten

 

Karel is sinds een half jaar architect bij HILBERINKBOSCH en was dit jaar met zijn project Ideal City genomineerd voor de Archiprix, fantastisch! De tentoonstelling vond afgelopen zomer plaats in het Keilecollectief in Rotterdam.

Ideal City heet zijn afstudeerproject. Met zijn onderzoek werpt hij een kritische blik op onze huidige politieke situatie en haar architectuur. Ideal City biedt antwoorden op de verwijdering tussen politiek en burger, en de problemen die dit veroorzaakt in de samenleving. Daarvoor zijn klassieke stedenbouwkundige bouwstenen ingezet en opnieuw geïnterpreteerd. Het plein is een van deze bouwstenen. Deze ruimte waar het publieke leven zich afspeelt, zowel in heden als verleden, is bij uitstek geschikt om de problemen tussen politiek en burger te adresseren. Het biedt een architectonisch perspectief voor een toekomst waarin politiek en burger zich weer verzoenen.

Lees over zijn geëngageerde project in sfeer ondersteund door mooie handgemaakte tekeningen op de site van Archiprix of bekijk zijn projectvideo op Youtube.

Binnenkort verschijnt zijn project op Archined.