DUINVILLA IN DAPHNIS ET CHLOé

een modern huis VOOR EEN OUD-GRIEKSE HERDERS-IDYLLE

De robuuste Duinvilla die we enkele jaren geleden hebben opgeleverd, is een van de hoofdlocaties in de spectaculaire film die bij het muziekstuk Daphnis et Chloé van Maurice Ravel, is gemaakt. De muziek zal live worden uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Benjamin Wallfisch en het Toonkunstkoor Amsterdam. Het zal mooi zijn om te zien hoe de villa bijdraagt aan de sensuele en broeierige sfeer van deze oud-Griekse herders-idylle. Deze bijzondere combinatie van film en orkest wordt slecht twee keer uitgevoerd in Het Concertgebouw in Amsterdam en wel op zaterdag 28 en maandag 30 april .

In zijn serie films onder de noemer Symphonic Cinema legt cineast Lucas van Woerkum diverse composities op zijn speciale manier schitterend in verhalende filmbeelden met live muziek vast. Begin 2015 voerde het Nederlands Philharmonisch Orkest op deze unieke wijze Stravinsky’s De Vuurvogel uit. Nu is het de beurt aan Daphnis et Chloé van Ravel. De Duinvilla, de woning van Chloé, is hierin een belangrijke terugkerende locatie. De ligging op het golvende terrein, het elegante interieur en de gespierde betonnen belijning geven blijk van fotogenieke cinematografische kwaliteiten.

Bekijk de twee spannende trailers van internationale allure van Symphonic Cinema:

trailer 1 | Daphnis et Chloé | Lucas van Woerkum | Nederlands Philharmonisch Orkest

trailer 2 | Daphnis et Chloé | Lucas van Woerkum | Nederlands Philharmonisch Orkest

Wil je meer informatie en beelden van dit plan zien klik dan hier voor de projectpagina of bekijk het bureaudocument Duinvilla.

Voor de live uitvoering koop hier je kaartjes bij Het Concertgebouw

 

Symphonic Cinema Ravel – Daphnis et Chloé

Nederlands Philharmonisch Orkest

Benjamin Wallfisch, dirigent

Lucas van Woerkum, film

Toonkunstkoor Amsterdam

Boudewijn Jansen, koordirigent