Oplevering 1e woningen Orthen

grootschalige Wijkvernieuwing Orthen-Links in volle gang

Op twitter en in de krant (Brabantse Dagblad) werd volop aandacht gegeven aan de oplevering van de eerste 12 nieuwe eengezinswoningen in Orthen-links te ‘s-Hertogenbosch. De sleuteloverdracht vond plaats in het bijzijn van de directeuren van zowel Brabant Wonen als van Wanrooij Projectontwikkeling. Een fragment hierover uit de krant:

“Dinsdag keert het gezin officieel terug naar de wijk, die door de geplande nieuwbouw een complete metamorfose zal ondergaan. “Dit is écht geen grapje: tijdens de bouw van onze nieuwe woning ben ik vrijwel dagelijks poolshoogte gaan nemen, om alle ontwikkelingen op de voet te volgen. Ik heb ontzettend veel zin om hier weer te gaan wonen. Het voelt namelijk allemaal erg vertrouwd aan”, reageerde ze.

Afgelopen oktober zijn aan de overkant in het complex Villa Orthen al 50 appartementen opgeleverd. De komende tijd zullen in fase-1 59 woningen worden gerealiseerd. Van dat aantal komen er 34 in de verkoop, de rest valt onder de noemer sociale huurwoningen. In fase 2 en 3 worden respectievelijk nog 39 en 58 woningen bijgebouwd. Een opvallend gegeven is dat alle daken worden uitgerust met zonnepanelen.

Bouwbedrijf Van Wanrooy uit Geffen is belast met de uitvoering, terwijl de eindverantwoordelijkheid van het omvangrijke project rust bij opdrachtgever BrabantWonen. Het is de bedoeling dat de wijkvernieuwing eind 2019 in z’n geheel voltooid zal zijn. ”

Interesse in het plan? Bekijk dan de site orthen-links.

nieuws_2016_Orthen02
De sleuteloverdracht van de eerste 12 nieuwe woningen
nieuws_2016_Orthen03
Er zijn zowel koop als huurwoningen in het plan opgenomen
nieuws_2016_Orthen04
Straatbeeld van de nieuwe woningen