geometrie van op maat gemaakte cassette-elementen geven de ruimte een eigentijdse elegantie
de woonkamer is een ruimte met een adembenemend spel van licht en donker
oude stalkozijnen hebben een modern contrakozijn in de binnengevel
een rijk spel van lijnen geeft het woonhuis een dynamische beleving
het trapwand-kastelement is een speelse ingreep, de verticaal geaccentueerde belijning geeft dynamiek
via de open vide valt daglicht langs de schoongebikte gemetselde muur naar beneden de woonkamer in
door aanpassingen in de gevel en de nieuwe glazen binnenpui is de toetreding van daglicht maximaal
monumentale ramen en nieuw ontworpen doorkijken verspreiden het daglicht door elke ruimte
het diepblauw van het keukenelement heeft een zuigende werking op de blik
oude en nieuwe stijlen mixen in de keuken wat de ruimte een prettige gelaagdheid geeft
strakke zwarte lijnen van de nieuwe glazen binnenpui geven een moderne verfijning aan het interieur
ruimtelijkheid en lichtinval zijn alom aanwezige waarden in het nieuwe interieur
de vide met nieuw dakraam verbindt de verdieping met de begane grond, circuleert daglicht, lucht en ruimtelijkheid
ruimtelijke knoop op de verdiepingsvloer
zicht op oude sporen vanuit de hoofdslaapkamer boven het trapwand-kastelement
diepe tinten geven de slaapkamer een exotisch sfeer
doorlopende warm houten lijnen van de kapconstructie, die overgaan van slaapkamer naar badkamer, zijn bewegingen die het oog meenemen
diverse tinten groen verzamelen zich op dit punt in het huis
geïsoleerde kozijnen zijn voor de bestaande stalen stalramen gezet waardoor licht laag over de vloer schijnt
de groene badkamer heeft een opgewekte, tropische sfeer
de witte badkamer heeft een ijle reine beleving
nieuwe dunne aluminium puien verfijnen de achtgergevel, het raam op de verdieping heeft een glazen balustrade
een familiehuis in optima forma
de dubbele staldeuren vormen nu de achterom
het mooie beeld van de verzakte poort en stalen ramen is door een nieuwe interne constructie, behouden in de gevel
zicht vanuit de verhoogde tuin op het pand
huis en buitenruimte worden een geheel
behoud van de oorspronkelijke gevelindelingen overleveren het historsich bedrijfsverleden in deze nieuwe fase
gekoppeld aan de zijgevel van het woonhuis bevindt zich het voormalige stalgedeelte
voor het statige woonhuis ligt een prachtige bloementuin
bloementuin voor het statige woonhuis

257, Appelboerderij, rijksmonument, Rossum


Titel
Appelboerderij Rossum
Opdrachtgever
particulier
Jaar
2019

Gallerij

Betrokken partijen

fotografie: Inga Powilleit