New room with a view

Het eerste gebouw van De Groene Loper in Maastricht is uit de steigers. Het kloeke complex van donkere baksteen en grafisch beton is opgebouwd uit vijftien appartementen, wat een uitzicht!

De Groene Loper is een integraal plan van Ballast Nedam. Daarmee is een oplossing gecreëerd voor de voormalige snelweg A2 dwars door Maastricht. De weg loopt nu ondergronds op dezelfde route.

Het ontwerp van West-8 is een statige laan met hoogwaardige architectuur. Het herstelt oost–westverbindingen in het nieuwe gebied boven de ondertunnelde snelweg.

 

uitzicht over De Groene Loper

Winnaar Sustainable Residential Development Award

Ballast Nedam heeft met De Groene Loper Maastricht voor Nederland op 27 oktober jongstleden de Sustainable Residential Development Award van de European Property Award 2020-21 gewonnen. Deze internationaal bekende award is de kroon op het werk van elke gebiedsontwikkelaar. Het wordt alleen bij uitzonderlijke prestaties uitgereikt.

Het winnen van de award is voor de Groene Loper Maastricht een bevestiging van de internationale impact. De gebiedsontwikkeling is een icoon voor Nederland en daarbuiten.