SHINE FESTIVAL VAN START!

Met de TWILIGHT TOWER VAN HILBERINKBOSCH ALs een HERKENNINSPUNT

Vanavond wordt het Bosch Arts Festival SHINE geopend in het Paleiskwartier in Den Bosch. Het drieluik Tuin der Lusten van Jeroen Bosch dient als inspiratie voor dit nieuwe festival, een eigentijdse hommage aan de Bossche kunstenaar. Centraal staat de mix van Architectuur, Film, Kunst en Muziek.

HILBERINKBOSCH heeft – in opdracht van Wave of Tomorrow – specifiek voor dit event de Twilight Tower ontworpen. Deze bestaat uit een 20-tal gestapelde containers. Hiermee wordt een toren gevormd die bestaat uit 4 schijven. Door de schijven ten opzichte van elkaar te verschuiven ontstaan verschillende interessante (semi)binnen- en buitenruimtes. Deze containerconstructie dient als basis voor twee andere architectonische structuren: de videomapping van 1024 Architecture en de opblaasbare sculpturen van Plastique Fantastique. De binnenruimte herbergt de installatie De Visionair.

Kom ook kijken en ontdekken – dat kan van donderdag 7 mei tot en met zondag 17 mei -in het Paleiskwartier in Den Bosch. Voor meer info bekijk het volledige programma op de festival website. Bekijk ook een mooie timelapse van de opbouw van de toren!

 

nieuws_2015_shine4
Twilight Tower in opbouw
nieuws_2015_shine2
Het hoogste punt van de toren bereikt: 5 bouwlagen!
nieuws_2015_shine3
Poster van Bosch Arts Festival SHINE