GEWONNEN AANBESTEDING ABCOUDE

HilberinkBosch architecten WINT met Abbink X co de
aanbesteding IN Abcoude

Hilberink Bosch architecten heeft samen met Abbink X Co de aanbesteding van 60 sociale huurwoningen in Abcoude gewonnen! Het gaat om het plan genaamd Hart van Groen in combinatie met Janssen de Jong Projectontwikkeling.

Een slim casco systeem zorgt voor een afwisselend dorps beeld in combinatie met een uiterst rationele en energiezuinige benadering. In samenwerking met de ontwikkelaar is gebruik gemaakt van het ToPlan systeem dat maximale flexibiliteit biedt tegen een scherpe prijs, onder andere door BIM optimaal in te zetten en de bouwtijd minimaal te houden. De woningen zijn onderhoudsarm en energiezuinig. Met een geringe aanvulling is ook de stap naar nul-op-de-meter voor alle woningen mogelijk.

Het project Hart van Groen bevindt zich in de nieuwe dorpsuitbreiding Land van Winkel waar de komende jaren ca 200 woningen zullen worden gerealiseerd. De 49 sociale huurwoningen en 11 appartementen van Groen West zijn verdeeld over drie deelgebieden: het Dorpspleintje, het Wilgenlaantje en het Erf. Elk gebied moest voldoen aan uitgebreide spelregels zoals omschreven in het beeldkwaliteitsplan van landschapsarchitecten La4Sale voor de nieuwe wijk.

nieuws_2015_abcoude 3
Het stedenbouwkundig plan Hart van Groen
nieuws_2015_abcoude 2
Collage impressie
nieuws_2015_abcoude 1
Collage impressie