Upstairs feestelijk opgeleverd

Upstairs in Het Paleiskwartier is op feestelijke wijze in bonte kleuren opgeleverd. Na twee jaar bouwen is het op 2 juli in overdracht gegeven aan de bewoners die afgelopen maanden het gebouw betrokken.

Mike van der Geld, wethouder van duurzaamheid, leefomgeving en cultuur in ‘s-Hertogenbosch en Willem van der Made, van B.V. Paleiskwartier, spraken de bewoners en aanwezigen toe.

Het was het moment van de onthulling van het kunstwerk voor de binnentuin gemaakt door Walter van der Velde en de ontsteking van het licht in de speciale plafonds van de gedraaide overstek ontworpen door HILBERINKBOSCH.

Het motief van het lijnenpatroon komt voort uit de richtingen van de volumes van Upstairs, intern kruisende richtingen zijn daardoor zichtbaar. In verfijnde materialisering is de prachtige afwerking een toevoeging aan het gebouw dat overdag en ‘s avonds bijdraagt aan een aangename sfeer in de openbare ruimte. Niet vaak wordt extra aandacht besteed aan de onderzijde van overstekken. Het toont de zorgvuldigheid van het totale ontwerp dat door alle partijen is gedragen.

Mike van der Geld, wethouder van duurzaamheid, leefomgeving en cultuur
Willem van der Made van B.V. Paleiskwartier
Geert Bosch, HILBERINKBOSCH architecten
de bewoners luisteren vanaf eigen balkon naar de toespraken, foto Annemariken Hilberink
het kunstwerk van Walter van der Velde wordt onthuld
de voetballer zoekt in de binnentuin naar zijn bal die op de tweede betonnen band is beland
de speciale verlichting op het gedraaide overstek wordt ontstoken met een afstandsbediening
de specifieke plafonds van de overstekken, zijn zowel bijzondere afwerking als verlichting, foto Rene de Wit
klokslag 22.00 uur wordt de verlichting ontstoken, is het lichtplan voor de eerste keer te zien
de kleur is wit, maar de oplevering is in bonte kleuren gevierd
de kleur is wit, maar de oplevering is in bonte kleuren gevierd
in de schemer verdwijnt het lijnenpatroon, de vormen van de verlichting worden sterker
avondbeeld