HILBERINKBOSCH BOEK NU TE KOOP!

Wonen, waardoor het leven kan landen

HILBERINKBOSCH architecten: ‘Die verwondering die architectuur kan opleveren, de ruimtelijkheid versterkt door licht en materialiteit, de verbinding met de omgeving, met de historie van de plek: het zijn allemaal elementen die we in onze praktijk hebben proberen te vinden en toe te passen. Met dit boek documenteren we onze reis.’

Duizenden woningen verder kijkt het architectenduo Annemariken Hilberink en Geert Bosch in hun nieuwste boek Wonen, waardoor het leven kan landen terug op 25 jaar architectuurpraktijk. In hun reis nemen ze de lezer mee van Buurt naar Complex, van Woonhuis naar Erfgoed, laten ze in Bureau zien wie ze zijn en geven de afsluitende Specials een doorkijkje naar hun engagement. De gefundeerde monografie is een rijke neerslag van actuele vraagstukken onder andere over woningbouwopgaven, renovatieopgaven, bouwen buiten de Randstad en nieuwe modellen voor conceptbouw en houtbouw.

Naast hun voorwoord en de projectbeschrijvingen nodigden HB-a drie gastauteurs uit een bijdrage te leveren aan hun jubileumpublicatie. Kirsten Hannema zet in Thuis in de Wereld de voor HILBERINKBOSCH terugkerende gewetensvraag: Zou ik er zelf willen wonen? centraal. Een wezenlijke vraag voor de opgave waar het huidige kabinet voor staat. ‘De opgave waar Nederland voorstaat, reikt verder dan één miljoen huizen, hoe gaan we daarmee goede gebouwen, straten, pleinen en wijken bouwen, waar mensen een huis vinden?’ Astrid Aarsen beschrijft in Ontregelende continuïteit hoe de architectuur van HILBERINKBOSCH verbindt en uitnodigt op een andere manier naar bestaand erfgoed te kijken. ‘Een dialectisch proces van wederzijdse beïnvloeding waar de gebruikers, na oplevering, hun eigen episode aan toevoegen’. Eric Alink heeft in het slotessay net iets minder dan 7 fietskilometers nodig voor zijn A short road novel die op zoek gaat naar de taal van HILBERINKBOSCH,. ‘…wordt architectuur proza en op z’n best poëzie, waarbij het ontwerp zijn eigen grammatica, woordkeuze en eigenaardigheden prijsgeeft.’

Het boek is in eigen beheer uitgegeven onder concept en redactie van Karin van Pinxteren, rijk geïllustreerd met plattegronden en foto’s van architectuurfotograaf René de Wit e.a., duurzaam gedrukt, oogstrelend en eigenzinnig vormgegeven door Studio Boot.

Vanaf nu te koop bij ons bureau door een mail te sturen naar hetburo@hb-a.nl

Ook te koop bij:

Nederland:
NAI Booksellers, Rotterdam
Architectura & Natura, Amsterdam
Boekhandel MOTTA, Eindhoven
Piet Hein Eek winkel, Eindhoven
Boekhandel Adr. Heinen, ‘s-Hertogenbosch
Designmuseum, ‘s-Hertogenbosch

België:
Copyright in Antwerpen en Gent

Voor de jubileumpublicatie is op alle vlakken voor het beste gekozen: de vormgeving is van het internationaal vermaarde ontwerpbureau Studio Boot, het drukwerk op de meest duurzame wijze is van kunstboekdrukker Cassochrome in België. Het genaaide patabindwerk, waardoor het boek geheel open ligt, is van topboekbinder Patist. Het papier is zacht, de gebouwen tastbaar, de lezer komt in de architectuur.

336 p, full color
20,5 x 26 cm
ISBN: 97-890810-111-0-5

prijs € 59,95

418 boek HBA fotografie_1
418 boek HBA spread_2

418 boek HBA spread_1

418 boek HBA spread_5

418 boek HBA spread_omslag_3

418 boek HBA fotografie_3

 

Fotografie: René de Wit, René van der Hulst, Inga Powilleit, Martin Wengelaar e.a.
Supervisie: Annemariken Hilberink, Geert Bosch
Concept/ redactie: Karin van Pinxteren
Grafisch ontwerp: Studio Boot
Drukker: Cassochrome, Waregem, gedrukt op de meest duurzame wijze
Drukwerkbegeleiding: Trudy Dorrepaal
Boekbinder: Patist
Gewicht: 1,3 kg inclusief boekenlegger
Oplage 700

 

tentoonstelling tijdens de boekpresentatie op 17 november 2022 in Het Werkwarenhuis in Den Bosch.