lezing op het Erasmus+ Symposium

Met als vraagstuk: Can tradition stimulate innovation in wood architecture?

Houtconstructies staan weer vol in de belangstelling. Op 22 november organiseerde de Academie van Bouwkunst Amsterdam een symposium met als vraag hoe de traditie ons kan helpen bij het innoveren van houttoepassingen en constructies.

Annemariken Hilberink, architect/directeur HILBERINKBOSCH architecten was een van de vier sprekers op het symposium naast Klaus Zwerger, professor aan Technische Universiteit Wenen en auteur van het boek Wood and Wood Joints, Dr.Mario Rinke, hoogleraar aan Universiteit Antwerpen Department of Architecture en supervisor Structural Design ETH Z├╝rich en August Schmidt, architect/directeur Arkitekt August Schmidt en professor aan Norwegian University of Science & Technology Trondheim.

de dag na het symposium hebben we de deelnemers een rondleiding gegeven

Crafting Wood (2018-2020) is een Europees onderwijsproject van de Amsterdamse Academie van Bouwkunst en de Universiteiten van Liechtenstein en Trondheim. Het project wordt ondersteund door het Erasmus+ fonds. Middels onderzoek, excursies, workshops en studioprojecten op de drie architectuurscholen onderzoeken we gezamenlijk de traditie en vernieuwing van houtconstructies. De resultaten worden gepresenteerd tijdens een symposium en in een publicatie.

De PDF van het internationale project vindt u HIER