Zestien Eiken in CRAFTING WOOD

New findings on timber joints: presenting results from a practice-based educational cooperation of European universities.

Crafting Wood |  Structure and Expression

Gedurende drie jaar onderzochten het Instituut voor Architecture & Planning van de Universiteit van Liechtenstein, de Noorse Universiteit voor Wetenschap & Technologie in Trondheim en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam verschillende aspecten van houtconstructies in heel Europa. De resultaten van dit onderzoek delen zij in het boek ‘Crafting Wood’.

Zestien Eiken Schuur is mooi gedetailleerd opgenomen in de zorgvuldig samengestelde en levendige publicatie. Samen met Plugged and Stacked van Rossetti + Wyss Architekten, Zwitserland en Sponhuset van Arkitekt August Schmidt AS, Noorwegen.

Onderdeel van het driejarige onderzoek was het symposium ‘Wood, Structure and Expression  georganiseerd door de Academie van Bouwkunst Amsterdam op 22 november 2019, met als vraag hoe de traditie ons kan helpen bij het innoveren van houttoepassingen en constructies. Naast enkele rondetafelgesprekken over het onderwijsproject, waren er lezingen van Klaus Zwerger (AT), Mario Rinke (CH), Annemariken Hilberink (NL) en August Schmidt (NO). Presentaties werden gegeven door Carmen Rist-Stadelmann (LI), Arnstein Gilberg (NO) en Machiel Spaan (NL). Tibor Joanelly (CH), Cathrine Johansen Haanes & Haakon Haanes (NO) en Harm Tilman (NL) gingen met elkaar in discussie.

Met dank aan Michiel Spaan die vanuit de Academie van Bouwkunst het onderzoek heeft geleid.

De Engelstalige uitgave is uitgekomen en te bestellen bij PARK BOOKS, en jouw boekhandel: ISBN 978-3-03860-235-4

 

 

fotografie: René de Wit, HILBERINKBOSCH architecten