In Architectuur Jaarboek 18/19


Het Jaarboek Architectuur Nederland 18/19 is uit en presenteert de oogst van de opmerkelijkste en meest toonaangevende gebouwen van Nederland.

We kunnen enthousiast meedelen dat HILBERINKBOSCH architecten met het verschijnen van deze editie voor de 5e keer is opgenomen in het Jaarboek Architectuur in Nederland. Met de spotlight op Zestien Eiken Schuur vieren we dit feit; “Het resultaat is een prachtige studie in wat mogelijk is met ongecertificeerd ‘afvalhout’ van oude eiken”, aldus de redactie.

Het Jaarboek vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. In deze editie richt de redactie, bestaande uit Kirsten Hannema, Robert-Jan de Kort en Lara Schrijver, zich op de druk die de huidige maatschappij kenmerkt, en de rol die architectuur daarin kan spelen: van het bieden van ruimte en leegte als reactie op (over)druk, tot de slagkracht van grote projecten, en van de werking van materialiteit, tot de gezamenlijke vuist van een diverse en activistische vakgemeenschap. Met een gastbijdrage van freelance auteur en curator Christine de Baan.

‘Dit jaarboek toont een praktijk waarin met de blik vooruit gewerkt wordt aan een nieuw speelveld voor architectuur als onderdeel van integrale ruimtelijke ontwikkelingen, waarin ondernemingslust beloond wordt en een veelheid aan stemmen de toon geeft’.

Met projecten van: RAAAF & Atelier de Lyon, Arons en Gelauff, Hootsmans & Paul de Ruiter. EGM architecten, Civic Architects, Benthem Crouwel Architects, Ector Hoogstad, Korteknie Stuhlmacher, Rapp+Rapp, Atelier Kempe Thill, Hans van Heeswijk, Dok architecten, Studio PROTOTYPE
NOAHH & Studio Nuy Van Noort, deMunnik-deJong & Merk X, Marcel Martensen Architect, Studio Nauta, HILBERINKBOSCH architecten, Lilith Ronner van Hooijdonk, BETA, architecten de vylder vinck taillieu, Bedaux de Brouwer Architecten, ANA architecten, KAAN Architecten, SeARCH
Atelier van Berlo i.s.m. Eugelink Architectuur & De Bever Architecten

Het jaarboek wordt uitgegeven door NAI010 Publishers en is hier te bestellen.

Meer weten over dit project klik hier